Memoriál Stanislava Haase

06.07.2013 09:00

(foto: https://fojtipe1.rajce.idnes.cz/Memorial_S._Haase_2013/ )

V sobotu 6.7. se uskutečnil již 67. ročník tradičního pouťového turnaje (dnes již memoriál S. Haase). Co se týče organizace, není pochyb, že tento turnaj byl opravdu skvěle připraven. Den předem se sešlo několik lidí, aby připravili vše potřebné. Bohužel někteří z mladých se nedostavili, a tak přípravy zůstaly na těch moudřejších
a zkušenějších. Mladíci si to odčinili při úklidu. 
    Ten den vyšlo krásně počasí. Byl příjemný vzduch a na zem nespadla ani kapička vody. Díky paní Valíčkové
a Vyskočilové nechyběly již tradiční pouťové koláče, na kterých si všichni mohli pochutnat. Na zápasy se přišlo podívat přibližně 190 fanoušků (děti nepočítaje). Pro fanoušky byl připraven venkovní výčep s velmi sehranou
a hbitou obsluhou. Hospoda byla uzavřena, a tak fanoušci "kvůli pivu" nepřišli o to, co se děje na hřišti. Asi ve 13:30 se začaly kopat penalty o litrovou flašku fíkovky. Mezi velkým počtem účastníků se nejvíce blýskli pan Horváth a pan Valíček, který nakonec zaslouženě vyhrál. S výhrou naložil velmi gentlemansky, a nesobecky se rozdělil. Po turnaji byla připravena discotéka, kterou vedl pan Sládek. Ozvučení nám zapůjčila obec, které patří velký dík. 
    Poděkování si zaslouží také všichni, kteří se podíleli na přípravách. Obzvláště bych rád vyzdvihl rodinu Petrášků, přítelkyně našich fotbalistů, které se do příprav pravidelně zapojují, pana Vyskočila a stěžejního důstojníka pana Valíčka, který vždy dodává přípravám ten správný šmrnc. Ocenění za výbornou práci s mužstvem žactva dostal pan Zdeněk Horváth. Poděkovat bych chtěl také paní Pichlerové za zodpovědnou starost o peníze a panu trenérovi A. Reismüllerovi. 

    Ještě před turnajem jsme si (zaslouženě) koupili několik sad dresů a také 10 míčů, které jsme již nutně potřebovali. Na dresy jsme dostali příspěvek od FAČRu (fotbalová asociace ČR). Příspěvek na rozhodčí jsme dostali od OFS (okresní fotbalový svaz) a rozhodčí pan Ulahel nám svůj podíl věnoval. 

 

    O tom, jak si vedl náš tým v turnaji píše tachovský deník: 

První místo obsadila Sparta Dlouhý Újezd

9.7.2013 12:07

Staré Sedliště - Fotbalisté ze Starého Sedliště pořádali Memoriál

 
 
 

Memoriál Stanislava Haase,  neúnavného funkcionáře a výborného fotbalisty, uspořádal fotbalový oddíl TJ Staré Sedliště. Na perfektně připraveném pažitu se sešly týmy Sparty Dlouhý Újezd, Hraničáře Částkov, Jiskry Třemešné, Zetoru Tisová a pořadatelský tým TJ Staré Sedliště. 

Na poslední chvíli se omluvil a nedorazil mimo okresní tým Dolního Rychnova. Turnaj odřídili za pěkného počasí Vítězslav Volák a Jiří Ulahel. Zdařilé akci po všech směrech přihlížela více než stovka spokojených diváků.

Všechny aktéry a diváky přivítala slovem na úvod  starostka Starého Sedliště Jitka Valíčková a prezident klubu Jaromír Petráška. 

Vítězem klání se stala Sparta Dlouhý Újezd, která nepoznala hořkost porážky a její hráč Milan Stoklasa si vystřílel pohár pro nejlepšího střelce turnaje, když vsítil deset branek.

Výsledky:
Sp. Dl. Újezd – Hr. Částkov 2:1;- St. Sedliště 4:2;- Z. Tisová 7:1;- J. Třemešné 10:0. Hr. Částkov  – St. Sedliště 2:1;- Z. Tisová 4:0;- J. Třemešné 5:1. St. Sedliště   –  Z. Tisová 2:0;-  J. Třemešné 6:2. Z.   Tisová – J. Třemešné 3:0.

 

Tabulka :
1. Sp. Dl.  Újezd                   4  4 0 0  23:4  12 
2. Hr. Částkov                     4  3 0 1  12:4    9 
3. St. Sedliště                     4  2 0 2  11:8    6 
4. Z.  Tisová                       4  1 0 3    4:13  3 
5. J. Třemešné                    4  0 0 4    3:24  0 

Stanislav Sýkora

 

Náš tým si vedl opravdu dobře. Posílili jsme o dva nové hráče: zpět z hostování v Částkově se nám vratí M. Pažountka a ze Ctiboře jsme na roční hostování pozvali gólmana Tomáše Hausera. Dokázali jsme hrát velmi vyrovnaný fotbal s týmy, kteří jsou o třídu až o dvě třídy výše než my. 
    

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: