Ohlédnutí se za fotbalovým plesem + vzkaz pro každého fotbalistu

04.04.2013 19:40

 

Vážení sportovní přátelé, funkcionáři, fotbalisté, členové realizačního týmu,

máme za sebou 1. fotbalový ples Tj Staré Sedliště, který byl v režii našeho fotbalového klubu. 
Budu-li hodnotit samotný večer, řekl bych, že až na pár malých vad na kráse, které by se daly přisoudit nezkušenosti z konání těchto akcí, byl to – ve fotbalové mluvě – dobře odehraný zápas s vítězným koncem. I když ne každý kritik se mnou bude jistě souhlasit. 
Po organizační stránce ovšem přichází nespokojenost s projevem týmu samotného. Opět se projevila nespolehlivost, neschopnost a flegmatismus hráčů, ať už v samotných přípravách plesu, nebo následném úklidu prostorů konání akce. Nebudu zde psát jmenovitě, ať se každý zamyslí nad svým přístupem k této akci. Zaznívaly výmluvy a sliby typu: Já jsem to nevěděl, že se bude připravovat... Já budu zítra uklízet... (a nic), apod. To chtějí hráči v létě pořádat turnaj?? Bohužel většina těchto hráčů má takový přístup celou sezonu. 
Nejprve je tedy na místě, abych za celý fotbalový tým napsal velké „DĚKUJEME“ lidem, kteří se účastnili příprav, úklidu a dění kolem plesu. Aniž by museli, obětovali svůj volný čas a přiložili ruku k dílu. Ať už jde o rodinné příslušníky, partnerky fotbalistů či samotné fanoušky. Ještě jednou velké DÍKY. 
Vrátím se ale k přístupu hráčů, který jsem již nadhodil, zde je bohužel na místě silná kritika. Většina hráčů zřejmě neví, nebo spíš nechce vědět, že jsou brigády, že je třeba před zápasem vše připravit, že se po zápase musí zase všechno uklidit. Jde o nezájem a pasivitu hráčů, což se odrazilo i na pořádání plesu. Bohužel pánové, je třeba si uvědomit, že nekopete za prvoligový tým, kde Vás budou všichni obskakovat, a vše bude připravené. Když se vrátím k podzimní části sezóny, najdu zde plno takových případů. Problém je naházet dresy do pračky a následně rozvěsit, uklidit lavičky, kabinu hostů a domácích, odpadky z tribuny a i další drobné práce, jako pomoc při sekání hřiště, zavlažování. Fotbal má zde krásné a v porovnání s ostatními týmy nadstandardní zázemí, které je ovšem ze strany hráčů nedoceněné. 
Někteří z Vás kritizovali odstoupení pana Ulahela z funkce, to nemohu ponechat bez reakce, a to z jasných důvodů. Ono starat se o sekání, zavlažování, provoz hospody, další technické věci kolem hřiště, kabin a fotbalu, všeobecně stojí spoustu času. Navíc to dělal povětšinou sám, a když byla plánovaná brigáda, stalo se, že přišli 3 lidi. Takže místo té kritiky raději velké DÍKY. 
Ještě pro Vaši představu, provoz hospody na hřišti, ten nejen že přitáhne spoustu diváků, vydělá peníze pro klubové zájmy a stmeluje tým samotný, ale také zabere polovinu víkendu. Od ranních nákupů až po zavíračku ve 2 hodiny ráno po zápase. Zamyslete se nad tím, jak málo času proti tomu zabere uklidit lavičky, odpadky nebo kabinu? Je to taková práce, abyste před ní museli utíkat? Myslím si, že ne.
Velký problém je také s autoritou trenéra. Úcta mladých hráčů k trenérovi chybí a převládá zde drzost a vulgární projevy. Položím jednoduchou otázku: Dovolil by si tedy někdo z Vás takové chování doma k rodičům? Předpokládám, že ne! Proč tedy ano k trenérovi? Kapitán v těchto chvílích zdárně pokulhává za svojí funkcí, protože vzhledem k dění v kabině nemá asi páska žádný účel. Spousta hráčů si jde o přestávce pro pivo nebo zakouřit, to je z mého pohledu nepřípustná záležitost, bohužel děje se to zápas co zápas, ovšem bez trestu není náprava. 
Doufám, že si každý vezme to své k srdci a zapojí se do standardních organizačních věcí, tím se zlepší zázemí a atmosféra v týmu samotném a dovede nás to společně k oslavě vytouženého postupu, což by měla být odměna jak pro samotné hráče a vedení klubu, tak i naše věrné fanoušky.

Robert Götz
 
 

 

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: